Petra Kvitova en Svetlana Kuznetsova hebben zich woensdag zonder al te veel problemen geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros.

De als tiende geplaatste Kvitova verloor vijf games tegen Su-Wei Hsieh uit Taiwan, die op de tachtigste plaats van de wereldranglijst staat: 6-4 en 6-1.

De Tsjechische ging op het Court Suzanne-Lenglen zeer efficiënt om met haar breakpoints. Ze benutte vier van haar zes kansen en kon na een uur en veertien minuten de felicitaties in ontvangst nemen.

Kvitova, tweevoudig Wimbledon-winnares, kwam bij het Grand Slam in Parijs één keer verder dan de vierde ronde; in 2012 strandde ze in de halve finale.

Kuznetsova had tegen de Britse Heather Watson ook maar vijf kwartier nodig: 6-1 en 6-3. De als dertiende geplaatste Russische won Roland Garros in 2009 en was drie jaar eerder verliezend finaliste.

Garbiñe Muguruza was helemaal snel klaar. De als vierde geplaatste Spaanse had minder dan een uur nodig tegen Myrtille Georges uit Frankrijk: 6-2 en 6-0.

Halep

Simona Halep had het zeker in de eerste set lastig met Zarina Diyas uit Kazachstan, maar ze hoefde uiteindelijk geen set af te staan in de tweede ronde: 7-6 (5) en 6-2.

De wedstrijd stond bol van de lange rally's. In de eerste set waren de twee vrouwen aan elkaar gewaagd. Dijas liet veel variatie in haar spel zien en wist Halep drie keer te breken. De set eindigde in een spannende tiebreak die Halep, na een mislukte dropshot van de Kazachse, wist te winnen.

In de tweede set was Diyas uit haar spel. Ze maakte meer onnodige fouten dan de Roemeense, die gemakkelijk de laatste punten naar zich toe trok.

De nummer zes van de plaatsingslijst, in 2014 verliezend finaliste in Parijs, treft in de derde ronde de Japanse Naomi Osaka. Zij won eerder in twee sets van de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni: 6-3 en 6-3.

Radwanska

Agnieszka Radwanska drong eveneens door tot de derde ronde. De Poolse nummer twee van de plaatsingslijst rekende af met publiekslieveling Caroline Garcia. De Française stribbelde in de tweede set nog wat tegen, maar verloor met duidelijke cijfers: 6-2 en 6-4.

Radwanska maakt zich op voor een treffen in de derde ronde met de Tsjechische Barbora Strycova. De Poolse staat hoog genoteerd op de wereldranglijst, maar op het Grand Slam van Parijs kwam ze nooit verder dan de kwartfinales.