Andy Murray en Radek Stepanek vervolgen dinsdag hun duel in de eerste ronde van Roland Garros. De partij werd maandag afgebroken wegens invallende duisternis.

Op dat moment waren de Schot en de Tsjech bezig aan de vierde set. Stepanek had de eerste twee sets verrassend met 6-3 gewonnen. Murray pakte de derde set met 6-0 en leidde in de vierde met 4-2.

Na de eerste twee sets won Murray acht games op rij en leek hij fysiek meer inhoud te hebben dan zijn opponent. De 37-jarige Stepanek krijgt nu de kans om zich weer op te laden.

Murray is de nummer twee van de plaatsingslijst op Roland Garros. De 29-jarige Schot bereikte in Parijs drie keer de halve finales, maar stond nog nooit in de eindstrijd.

Het is niet de eerste keer in de afgelopen dagen dat een partij over twee dagen wordt uitgesmeerd. Eerder gooide regenval roet in het eten, onder meer bij de wedstrijd tussen Robin Haase en de Amerikaan Jack Sock. Haase verloor maandag bij de hervatting de beslissende vijfde set.

Wawrinka

Titelverdediger Stan Wawrinka bereikte met moeite de tweede ronde. De Zwitser had vijf sets nodig om Lukas Rosol te verslaan: 4-6, 6-1, 3-6, 6-3 en 6-4.

Wawrinka had het lastig met Rosol, die met veel druk speelde en Wawrinka veelvuldig in de problemen bracht. Na drie sets leek de Tsjech dan ook voor een grote verrassing te zorgen.

Wawrinka begon het aantal fouten echter steeds verder te beperken. "Ik wilde hem steeds onder druk houden, maar dat is lastig tegen Rosol. Ik wist dat ik beter zou worden naarmate de partij voortduurde, omdat hij het lastiger zou krijgen om zijn agressieve spel vast te houden", zei hij.

Kei Nishikori had minder moeite met zijn tegenstander, al kende ook de Japanner wat problemen in met name de tweede set. Toch was de Japanse nummer vijf van de plaatsingslijst een maatje te groot voor de Italiaan Simone Bolelli. Met een ace maakte de Japanner een einde aan de wedstrijd die zondag begon en na een regenbreak maandag werd afgerond: 6-1, 7-5 en 6-3.

Radwanska

In het vrouwentoernooi plaatste Agnieszka Radwanska zich moeiteloos voor de tweede ronde. Op het gravel in Parijs gunde ze Bojana Jovanovski uit Servië slechts twee games: 6-0 en 6-2. Radwanska, de nummer twee van de plaatsingslijst, ging vorig jaar al in de eerste ronde naar huis. Ze verloor als de nummer veertien van de plaatsingslijst toen van Annika Beck.

Maandag had Jovanovski met name in de eerste set niets in te brengen tegen het harde spel vanaf de baseline van de Poolse. In de tweede set ging het wat beter met de Servische, die twee games won, een paar mooie punten pakte en zelfs een breakkans kreeg. Daar bleef het echter bij.

Ook Garbiñe Muguruza overleegde de eerste ronde. De Spaanse outsider voor de eindzege kwam goed weg tegen de Slowaakse Anna Karolina Schmiedlova: 3-6, 6-3 en 6-3.

Muguruza, de nummer vier van de plaatsingslijst, beleefde vorig jaar haar grote doorbraak door de kwartfinales van Roland Garros en de finale van Wimbledon te bereiken. Ze rukte zelfs even op naar de tweede plaats op de wereldranglijst, al heeft ze slechts twee WTA-titels op haar naam staan.