Robin Haase is er maandag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde op Roland Garros. De Hagenaar verloor in vijf sets van de Amerikaan Jack Sock.

De partij werd zondag bij een stand van 3-6, 5-7, 6-3 en 7-6 (3) afgebroken vanwege regenval. De beslissende vijfde set werd maandag met 6-2 gewonnen door Sock.

Bij de hervatting van de partij in Parijs werd Haase direct gebroken door zijn opponent. Bij een stand van 4-2 wist de Nederlander zijn service opnieuw niet te behouden, waarna Sock de wedstrijd uitserveerde.

De 23-jarige Sock is de nummer 23 van de plaatsingslijst. De zes jaar oudere Haase is de mondiale nummer 86. De laatste keer dat Haase de tweede ronde bereikte op Roland Garros was in 2014.

Hij kwam nooit verder dan de tweede ronde in Parijs. Bij zijn acht eerdere deelnames op het Franse gravel haalde hij vier keer de tweede ronde, waarin hij net zo vaak werd uitgeschakeld.

Haase-Sock in beeld

Gemiste kansen

Haase stak na zijn verloren partij de hand in eigen boezem. "Balen, er is wel een beetje boosheid over toch wel gemiste kansen. Zeker in die tweede set, waarin ik 5-3 voor stond. Ik deed niet heel veel fout, hij speelde een geweldige game. Als je zo'n set pakt, win je misschien wel in vier sets.

De Nederlander baalde ook van het feit dat de partij vanwege de regen op maandag uitgespeeld moest worden. "Ik zat er juist goed in en je merkte bij hem de vermoeidheid. Het fysieke aspect viel vandaag weg.''

Door de uitschakeling van Haase zijn Igor Sijsling en Thiemo de Bakker nog de enige Nederlanders in het mannentoernooi. Sijsling won zondag in drie sets van de Roemeen Adrian Ungur en De Bakker komt in de eerste ronde nog in actie tegen de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez.