De organisatie van Roland Garros heeft maandag door hevige regenval in Parijs het programma opnieuw moeten uitstellen. Waar de start op maandag eerst om 11.00 uur gepland stond, is die door de organisatie uitgesteld tot 'op zijn vroegst' 12.30 uur.

Hierdoor moet ook Robin Haase wachten om zijn beslissende vijfde set te spelen tegen Jack Sock. De partij tussen de Hagenaar en de Amerikaan staat als tweede op het programma op baan twee.

Kort nadat Haase zondag de vierde set via een tiebreak naar zich toe had getrokken, werd de partij voor de tweede keer stilgelegd vanwege regen.

Bij de eerste onderbreking leidde Sock met 2-1 in sets en stond het in games ook 2-1 in zijn voordeel in de vierde set. Haase mocht daarna serveren en pakte de set via de tiebreak: 7-3. De tussenstand is nu 6-3, 7-5, 3-6 en 6-7 (3).

De 23-jarige Sock is de nummer 23 van de plaatsingslijst. De zes jaar oudere Haase is de mondiale nummer 86. De laatste keer dat Haase de tweede ronde bereikte op Roland Garros was in 2014.

Haase-Sock in beeld