Igor Sijsling heeft zich zondag voor de tweede keer in zijn carrière geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De Nederlander won ondanks een dip in de slotfase in drie sets van Adrian Ungur: 6-1, 6-2 en 7-6 (5).

Sijsling verloor in de derde en laatste ronde van de kwalificaties in Parijs kansloos van de Fransman Kenny de Schepper, maar door een aantal afmeldingen mocht de 28-jarige Amsterdammer toch meedoen aan het hoofdtoernooi.

De nummer 123 van de wereld profiteerde optimaal van zijn status als 'lucky loser' tegen Ungur, die 81 plaatsen lager staat op de mondiale ranking en zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi plaatste.

Sijsling speelde voor de vijfde keer in zijn loopbaan een eerste ronde-partij op Roland Garros. Alleen in 2013 bereikte hij ook de tweede ronde, waarin hij verloor van Tommy Robredo.

Tiebreak

Sijsling begon het duel zondag op baan 17 goed door Ungur twee keer op rij te breken, waardoor hij snel op een 5-0 voorsprong stond. Op 5-1 serveerde hij de eerste set simpel uit.

Ook in het tweede bedrijf begon de Nederlander direct met een break en na minder dan een uur stond hij met 2-0 in sets voor. Ungur maakte in de eerste twee sets maar acht punten op de opslag van Sijsling.

In de derde set kwam de 31-jarige Roemeen wederom snel op een 5-1 achterstand, maar in het zicht van de finish zakte het spel van Sijsling in en verloor hij twee keer zijn service en vijf games op rij (5-6).

De Amsterdammer sleepte er toch nog een tiebreak uit en daarin was hij met 7-5 te sterk voor Ungur. Na één uur en 46 minuten spelen boekte hij zo voor het eerst sinds Wimbledon 2013 een zege in het hoofdtoernooi van een Grand Slam-toernooi.

Haase

De partij in de eerste ronde tussen Robin Haase en Jack Sock is zondag stilgelegd vanwege de regen. De stand was op dat moment 2-2 (6-3, 7-5, 3-6 en 6-7 (3)).

Maandag zal de partij tussen de Nederlander en de Amerikaan, die 23e staat op de wereldranglijst, worden uitgespeeld.