Kiki Bertens heeft zich vrijdag in Neurenberg voor de tweede keer in haar loopbaan geplaatst voor de finale van een WTA-toernooi.

De 24-jarige Wateringse was in de halve finale op het Duitse gravel in drie sets te sterk voor Julia Goerges. Het werd 3-6, 6-4 en 7-6 (4).

In de finale neemt Bertens het zaterdag op tegen Mariana Duque-Marino. De Colombiaanse nummer 98 van de wereld zette de als derde geplaatste Duitse Annika Beck met 7-5 en 6-1 opzij.

Bertens haalde alleen in 2012 in Fez een keer eerder de eindstrijd van een WTA-toernooi. Destijds schreef de Nederlandse nummer 89 van de wereld het toernooi in de Marokkaanse stad ook op haar naam.

De zege van Bertens in beeld

Goede vorm

Bertens, die gecoacht wordt door Raemon Sluiter, is de laatste weken in goede vorm in de aanloop naar Roland Garros, waar ze vrijdag bij de loting in de eerste ronde gekoppeld werd aan Australian Open-winnares Angelique Kerber.

In Neurenberg rekende Bertens eerder al af met top tien-speelster Roberta Vinci. De 27-jarige Georges staat met de zestigste plaats een stuk lager op de wereldranglijst dan de Italiaanse, maar was wel ooit de mondiale nummer vijftien.

De Nederlandse moest dan ook vol aan de bak tegen Goerges. De partij duurde ruim twee uur en een kwartier. In de eerste set wist ze de Duitse geen enkele keer te breken. Goerges benutte wel een van haar twee breakpoints (3-6).

Ook in de tweede set forceerde Goerges een break, maar Bertens stelde daar twee breaks tegenover (6-4) waardoor een derde set de beslissing moest brengen. Die set ging gelijk op, mede doordat beide vrouwen sterk serveerden. 

In de tiebreak sloeg Bertens alsnog toe. Ze nam een 6-2 voorsprong en benutte haar derde matchpoint. Met een schreeuw vierde ze na het laatste punt dat haar tweede finaleplaats op WTA-niveau een feit is.