Kiki Bertens heeft woensdag de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi van Neurenberg door de als eerste geplaatste Roberta Vinci te verrassen.

Bertens, die als qualifier het hoofdtoernooi bereikte op het Duitse gravel, had 1 uur en 20 minuten nodig tegen Vinci: 6-4 en 7-6 (4).

De 33-jarige Italiaanse is de nummer zeven van de wereld, terwijl de negen jaar jongere Bertens 89e staat op de wereldranglijst. Vinci stond vorig jaar nog in de finale van de US Open, die ze verloor van haar landgenote Flavia Pennetta.

Bertens serveerde prima in Neurenberg en kreeg net als Vinci maar vijf breakpoints tegen. De Wateringse benutte drie van haar kansen, terwijl haar tegenstander maar twee keer goed was voor een servicebreak.

Bertens strijdt in de kwartfinales met de winnaar van de partij tussen de als zesde geplaatste Japanse Misaki Doi en de Amerikaanse Irini Falconi, de nummer 64 van de wereld.

Roland Garros

De pupil van Raemon Sluiter bereidt zich in Neurenberg voor op Roland Garros, het Grand Slam dat zondag begint en waar ze rechtstreeks geplaatst is voor het hoofdtoernooi.

Lesley Kerkhove strandde woensdag bij haar poging om ook het hoofdschema te bereiken. De Zeeuwse verloor in de eerste ronde van de kwalificaties in Parijs in drie sets van Ivana Jorovic uit Servië. De nummer 156 van de wereld versloeg de Nederlandse nummer 170 met 4-6, 6-4 en 6-3.

Richel Hogenkamp won haar eerste partij wel. De 24-jarige tennisster versloeg in de eerste ronde de Braziliaanse Paula Cristina Gonçalves, nummer 179 van de wereld. Hogenkamp, de mondiale nummer 139, won in twee sets: 6-3 6-4.

In de tweede ronde speelt Hogenkamp tegen de winnaar van de partij tussen de Tsjechische Lucie Hradecka, nummer 146 van de wereld, en de Chinese Xinyun Han. Zij is 125e op de wereldranglijst.

Cindy Burger bereikte dinsdag al de tweede ronde in Parijs, terwijl Michaëlla Krajicek in de eerste ronde van de kwalificaties werd uitgeschakeld.