Cindy Burger heeft dinsdag vrij eenvoudig de tweede rnde van het kwalificatietoernooi van Roland Garros bereikt. Voor Michaëlla Krajicek viel direct het doek.

De 23-jarie Burger had op het gravel in Parijs weinig moeite met haar Franse opponente Sherazad Reix. Ze won in twee sets: 6-2 en 6-3.

In de tweede ronde speelt Burger tegen de Amerikaanse Sachia Vickery, die dinsdag de als vijftiende geplaatste Zweedse Rebecca Peterson verraste: 2-6, 6-3 en 6-2.

Mocht Burger die partij overleven, dan zal ze nog een partij moeten winnen om het hoofdtoernooi te bereiken. Lesley Kerkhove en Richel Hogenkamp, net als Burger debutantes, komen later ook nog in actie in de eerste ronde.

Krajicek

Krajicek was dinsdag niet opgewassen tegen de Zwitserse Viktoria Golubic, die als 23e geplaatst is in het kwalificatietoernooi: 7-5 en 6-0. Krajicek is de nummer tweehonderd van de wereld in het enkelspel. \

De Delftse (27), die zich de laatste jaren vooral op het dubbelspel richt, maakte pas vorige week haar rentree in die discipline na een maandenlange elleboogblessure. Ze speelde in Parijs haar eerste wedstrijd in het enkelspel sinds oktober 2015.

Krajicek stond in 2012 voor het laatst in het hoofdtoernooi van Roland Garros. Destijds werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld door Petra Martic uit Kroatië.

Sijsling

Bij de mannen bereikte Igor Sijsling maandag al de tweede ronde van het hoofdtoernooi in Parijs.

Robin Haase, Thiemo de Bakker en Kiki Bertens zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van het tweede Grand Slam van het jaar.