Tennis

Mauresmo stopt na twee jaar als coach van Murray

Amélie Mauresmo stopt na twee jaar als coach van Andy Murray. De Française en de Britse nummer drie van de wereld hebben "in goed onderling overleg" besloten om uit elkaar te gaan.

"Genoeg tijd kunnen besteden aan Andy samen met het vele reizen was een uitdaging voor mij", zegt de 36-jarige Mauresmo, die vorig jaar voor het eerst moeder werd, maandag in een verklaring.

"Het was een fantastische ervaring om de laatste twee jaar te werken met Andy. Ik heb ervan genoten om deel uit te maken van zijn geweldige team."

Mauresmo, zelf voormalig toptennisster en ook captain van het Franse Fed Cup-team, werkte sinds juni 2014 samen met Murray, nadat de Schot na twee jaar afscheid had genomen van Ivan Lendl. Het betekende de eerste keer dat een toptennisser gecoacht werd door een vrouw.

De 28-jarige Murray zegt dat hij in de afgelopen twee jaar "heel veel" geleerd heeft van Mauresmo. "Zowel op als naast de baan. We zullen haar allemaal gaan missen, ze was van onschatbare waarde voor ons team."

De voormalig Wimbledon-winnaar heeft nog geen nieuwe coach gevonden. "Ik zal wat tijd nemen om mijn volgende stappen te bepalen."

Madrid

Murray, die zondag in de finale van het Masterstoernooi van Madrid verloor van Novak Djokovic, werd vorig jaar zomer tijdens de zwangerschap van Mauresmo begeleid door Jonas Björkman, maar eind 2015 nam de Française de taken als coach weer over van de Zweed.

Onder leiding van de Australian Open- en Wimbledon-winnares van 2006 steeg Murray van de elfde naar de tweede plaats op de wereldranglijst. Door zijn nederlaag in Madrid zakte hij maandag van de tweede naar de derde plek.

De Schot, die in het verleden ook werd gecoacht door Leon Smith, Pato Alvarez, Mark Petchey, Brad Gilbert en Alex Corretja, won zeven ATP-titels tijdens zijn samenwerking met Mauresmo. Ook verloor hij zowel in 2015 als in 2016 de finale van de Australian Open van Djokovic.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie