Andy Murray en Novak Djokovic hebben zich donderdagmiddag eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales op het Masterstoernooi van Madrid. Rafael Nadal had meer moeite met zijn tegenstander, maar voegde zich ook bij de laatste acht. 

Titelverdediger Murray, die in de Spaanse hoofdstad als tweede is geplaast, rekende in twee sets af met de Fransman Gilles Simon. Het werd 6-4 en 6-2.

De partij duurde ongeveer een uur en veertig minuten. Murray had in de eerste set genoeg aan een break en de Schot wist Simon in de tweede set twee keer te breken.

In de kwartfinales treft Murray de winnaar van de partij tussen de als achtste geplaatste Tomas Berdych en de als negende gerangschikte David Ferrer.

Vorig jaar was Murray in de eindstrijd in twee sets te sterk voor Rafael Nadal. Het werd toen 6-3 en 6-2.

Djokovic

Ook Djokovic wist zich vrij gemakkelijk te plaatsen voor de kwartfinales. De Servische nummer één van de wereld won met 6-2 en 6-1 van Roberto Bautista-Agut.

De Spanjaard speelde zeker niet slecht en maakte zeker in de eerste set indruk. Djokovic schroefde zijn niveau echter verder omhoog en bleek toen een maatje te groot voor de nummer zeventien van de wereldranglijst.

Rafael Nadal plaatste zich voor de kwartfinales door de Amerikaan Sam Querrey met 6-4 en 6-2 te verslaan. 

Querrey speelde ijzersterk en Nadal had veel moeite om hem het hoofd te bieden. Zo kwam de Spanjaard verrassend met 4-1 achter in de eerste set en moest hij alle zeilen bijzetten om toch te winnen. 

In de tweede set kwam Querrey juist terug van een break achter, maar Nadal liet zich geen tweede keer onder druk zetten. Met vier games op rij besliste hij de wedstrijd. Als Nadal zijn vijftigste titel op zijn favoriete ondergrond pakt, verbreekt hij het record van 49 titels op gravel dat hij nu nog deels met Guillermo Vilas.

Nishikori

Ook Kei Nishikori bereikte de kwartfinales in Madrid. De als zesde Japanner sloeg zich in twee sets langs de als tiende geplaatste Richard Gasquet: 6-4, 7-5.

In de volgende ronde neemt Nishikori het op tegen de Austrliër Nick Kyrgios of de Uruguayaan Pablo Cuevas.