Kiki Bertens is er vrijdag niet in geslaagd de finale te bereiken van het WTA-toernooi in Rabat.

De 24-jarige speelster uit Wateringen verloor in een bizar duel van de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic: 6-2, 6-7 (7) en 5-7.

De tweeënhalf uur lange wedstrijd op het gravel in Rabat kende talloze wendingen. Bertens domineerde in de beginfase en leek af te stevenen op een eenvoudige overwinning. In de tweede set miste de nummer 97 van de wereld een matchpoint.

Erakovic sloeg vervolgens toe in de tiebreak en nam in de derde set een ruime voorsprong. Bertens knokte zich echter terug en herstelde de balans.

Een nieuwe tiebreak leek onvermijdelijk, ware het niet dat onze landgenote op 6-5 haar service en daarmee de wedstrijd verloor. Erakovic is de nummer 186 van de wereld en bereikte het hoofdtoernooi in Rabat via de kwalificaties.

Eerder deze week zette Bertens op het gravel in Rabat achtereenvolgens Anna Karolina Schmiedlova, Sara Sorribes Tormo en Yulia Putintseva opzij.

Fes

Bertens had voor de tweede keer de finale van het WTA-toernooi kunnen halen. In 2012 versloeg ze de Spaanse Laura Pous Tio in de strijd om de titel in de toenmalige speelstad Fez.

Erakovic duelleert in de finale tegen de winnares van het duel tussen de als eerste geplaatste Zwitserse Timea Bacsinszky en de als vijfde ingeschaalde Hongaarse Timea Babos.