Rafael Nadal heeft een brief geschreven aan voorzitter David Haggerty van de internationale tennisfederatie (ITF) met het verzoek om de resultaten van al zijn dopingtesten openbaar te maken.

"Ik weet hoe vaak ik tijdens en buiten competitie getest ben op veboden middelen", schrijft Nadal in de brief. "Maak alsjeblieft al die informatie openbaar; mijn bloedpaspoort en mijn complete geschiedenis van dopingtesten."

"Ik vraag je ook om het vanaf nu direct te communiceren als ik getest ben en om de resultaten ook direct te publiceren als ze bekend zijn. Mensen zouden niet meer moeten praten zonder bewijs."

Maandag werd bekend dat de 29-jarige Spanjaard de Franse oud-minister Roselyne Bachelot voor de rechter sleept.

Bachelot (69) beschuldigde de voormalig nummer één van de wereld vorige maand van dopinggebruik. Ze vertelde dat Nadal vier jaar geleden een tijd niet in actie kwam om een positieve dopingtest te maskeren.

Reactie

Als reactie op de brief van de tennisser van Mallorca meldde de ITF in een verklaring aan verschillende media dat Nadal nog nooit betrapt is op het gebruik van verboden middelen of geschorst is voor een positieve dopingtest.

De tennisfederatie benadrukte ook dat sporters via wereldantidopingbureau WADA toegang hebben de resultaten van hun dopingtesten.

"Nadal mag deze gegevens openbaar maken als hij dat wil. De ITF zal de juistheid van die gegevens vervolgens verifiëren."