Fed Cup-captain Paul Haarhuis heeft er nog vertrouwen in dat de Nederlandse tennissters zondag in en tegen Frankrijk een finaleplaats kunnen veiligstellen.

Kiki Bertens opende de halve finale in het tennistoernooi voor landenteams met een zege op Caroline Garcia. Richel Hogenkamp gaf de voorsprong weg door van Kristina Mladenovic te verliezen

"Alles is nog mogelijk, al wordt het wel wat zwaarder nu", zei hij zaterdag tegen Ziggo Sport. "Een goed begin en een minder einde."

Over Bertens was Haarhuis lovend. "Alleen maar geweldig, en dan hoop je dat Mladenovic toch de druk voelt om er 1-1 van te maken. Helaas was Richel niet bij machte om haar te dwingen een hoger niveau te halen."

Zondag staan nog drie duels op het programma en Haarhuis mag zijn opstelling wijzigen. Dat Bertens tegen Mladenovic speelt, lijkt zeker.

Dat Hogenkamp tegen Garcia aantreedtis volgens de teamcaptain nog twijfelachtig. "Normaal is het Richel tegen Garcia, maar misschien dat zij iets veranderen."

Bertens

Eerder zaterdag toonde Bertens zich blij met haar spel tegen Garcia. "Ik ben superblij. Dit is heel gaaf. Er hing een heel mooie sfeer en ik speelde een prima wedstrijd", zei ze.

Volgens de Nederlandse stond ze vanaf het begin met vertrouwen op de baan in Trélazé.

"Ik begon heel goed en brak Garcia direct. Daarna wist ik dankzij een paar goede services mijn eigen game te houden en daar kreeg ik vertrouwen door. De eerste set ging het heel goed."

"Daarna speelde ik iets minder. Toen ik haar brak en gelijk werd terug gebroken in de tweede set, was het even lastig. Maar ik bleef rustig en kwam weer op voorsprong. Het was een super start."