Roger Federer, Rafael Nadal, Stan Wawrinka en Andy Murray hebben zich donderdag niet laten verrassen in de achtste finales van het Masterstoernooi van Monte Carlo.

Federer had op het gravel in Monaco geen enkele moeite met de Spanjaard Roberto Bautista Agut. De Zwitser zegevierde na iets meer dan een uur in twee sets: 6-2 en 6-4.

Nadal had het niet makkelijk met de als twaalfde geplaatste Oostenrijker Dominic Thiem. De achtvoudig winnaar hoefde uiteindelijk echter geen set af te staan in ruim twee uur: 7-5 en 6-3.

De 22-jarige Thiem kreeg genoeg mogelijkheden in de servicegames van zijn Spaanse tegenstander, maar Nadal werkte liefst vijftien van de zeventien breakpoints weg. Zelf benutte hij vier van zijn acht kansen op de opslag van Thiem.

De als vierde geplaatste Wawrinka had het een stuk makkelijker om de laatste acht te bereiken. De Zwitser verloor maar drie games tegen de Fransman Gilles Simon (15): 6-1 en 6-2.

Murray wist een nederlaag maar net te voorkomen. De als tweede ingeschaalde Brit verloor de eerste set tegen de Fransman Benoît Paire, maar mocht na 2,5 uur toch de felicitaties in ontvangst nemen: 2-6, 7-5 en 7-5.

Novak Djokovic strandde woensdag verrassend in de tweede ronde tegen Jiri Vesely. De Tsjech verloor zelf een dag later in de derde ronde van Gaël Monfils: 6-1 en 6-2.

Dubbelspel

Jean-Julien Rojer werd met zijn partner Horia Tecau uitgeschakeld in de tweede ronde van het dubbelspel.

Het Nederlands/Roemeense duo verloor in minder dan een uur van de Fin Henri Kontinen en de Australiër John Peers: 6-2 en 6-3.