Roger Federer heeft dinsdag zijn eerste wedstrijd in ruim twee maanden winnend afgesloten. De Zwitser bereikte bij het Masterstoernooi in Monte Carlo eenvoudig de derde ronde door Guillermo Garcia-Lopez te verslaan.

De 34-jarige Federer kende op het gravel in Monte Carlo weinig problemen met de Spaanse nummer 38 van de wereld: 6-3 en 6-4.

De als derde geplaatste Federer miste na de Australian Open drie toernooien door een knieblessure en ontbrak in Miami door een maagvirus. Hij kwam op 28 januari voor het laatst in actie.

In Monte Carlo begon Garcia-Lopez prima aan de partij, maar hij leverde eenmaal zijn service in in de eerste set. Dat bleek afdoende voor Federer, die meer solide speelde dan zijn tegenstander.

In de tweede set was het verschil groter, tot Federer op 5-2 mocht uitserveren. Hij leverde zijn opslag in, leek even zijn concentratie kwijt, maar herstelde zich op 5-4.

Murray

Ook Andy Murray bereikte de derde ronde in Monte Carlo. De Schotse nummer twee van de plaatsingslijst versloeg de Franse qualifier Pierre-Hugues Herbert in drie sets: 6-2, 4-6 en 6-3.

Murray begon goed aan de wedstrijd en trok de eerste set eenvoudig naar zich toe. In het tweede bedrijf ging de Brit slechter serveren en daar profiteerde Herbert optimaal van. In de derde set had Murray weer de overhand en na ruim twee uur stapte hij als winnaar van de baan.

Voor een plek in de kwartfinale speelt Murray tegen Benoit Paire of João Sousa.