Robin Haase is voldoende hersteld van zijn knieblessure en speelt volgende week in het graveltoernooi van Monte Carlo. Thiemo de Bakker werd zaterdag uitgeschakeld in de kwalificaties in Monaco.

Haase meldde zich vorige maand af voor het Masterstoernooi in Miami. Bij zijn terugkeer in Nederland werd zijn coach Mark de J. gearresteerd. De Rotterdammer wordt verdacht van moord of doodslag op zakenman Koen Everink.

Haase wil daarover niets kwijt. ''Justitie moet in alle rust zijn werk kunnen doen'', liet hij zaterdag optekenen in De Telegraaf.

Haase speelde zijn laatste wedstrijd begin maart in Indian Wells, waar hij in de tweede ronde verloor van Aleksander Dogopolov. De Nederlander hield na zijn afmelding voor Miami twee weken rust, maar is nog niet helemaal fit. ''Het gaat nog stroef, maar ik probeer wel toernooien te spelen.''

Haase treft in de eerste ronde tegen een qualifier. Mocht de Haagse nummer 64 van de wereld zijn eerste partij in Monte Carlo winnen, dan wacht in de tweede ronde de sterke Tsjech Tomas Berdych.

De Bakker

De Bakker kwam niet door de eerste ronde van de kwalificaties in Monaco. De nummer 105 van de wereld was niet opgewassen tegen de 33-jarige thuisspeler Benjamin Balleret.

De mondiale nummer 484 zegevierde met 6-4 en 7-5 op het gravel.

Federer

Ook Roger Federer maakt volgende week zijn rentree in Monte Carlo. De 34-jarige Zwitser miste na de Australian Open drie toernooien door een knieblessure en ontbrak in Miami door een maagvirus.

De zeventienvoudig Grand Slam-winnaar neemt het bij de start van het Europese gravelseizoen in Monte Carlo in de tweede ronde op tegen Thomaz Bellucci uit Brazilië of de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez.