Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Thiemo de Bakker

Tennis De Bakker via 17-jarige Ahouda naar tweede ronde in Marrakech

Thiemo de Bakker heeft dinsdag de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Marrakech. Lesley Kerkhove werd uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Charleston.
Door NU.nl/ANP

De 27-jarige De Bakker rekende op het Marokkaanse gravel in twee sets af met de pas 17-jarige Amine Ahouda.

Na een uur en drie kwartier had de Westlander zijn Marokkaanse tegenstander, die met een wildcard was toegelaten, op de knieën: 7-5 en 7-6 (2).

De Bakker had zijn handen vol aan het Marokkaanse talent, de nummer 834 van de wereld. In de eerste set wonnen beide mannen eenvoudig hun opslagbeurten tot de Nederlandse nummer 105 van de wereldranglijst op 6-5 het eerste breakpunt kreeg en de set won.

Ahouda brak daarop in de eerste game van de tweede set, maar De Bakker repareerde dat in de zesde game. Daarna koersten de twee af op een tiebreak waarin De Bakker de partij naar zich toe trok.

In de tweede ronde neemt De Bakker het op tegen de Argentijn Federico Delbonis, die in de eerste ronde niet in actie hoefde te komen en met een 'bye' doorstootte naar de laatste zestien.

Kerkhove

De 24-jarige Kerkhove was op het Amerikaanse gravel niet opgewassen tegen Shuai Zhang: 6-1 en 6-2.

Na iets meer dan een uur moest de Zeeuwse nummer 176 van de wereldranglijst buigen voor haar 112 posities hoger gerangschikte opponente uit China.

Na een voortvarende start, waarbij ze direct de opslagbeurt van Zhang brak, moest de Nederlandse liefst acht games op rij afstaan aan de Chinese. Kerkhove wist toen pas voor het eerst haar eigen service te behouden en wat beter in de partij te komen, maar dat bleek niet genoeg om het nog spannend te maken.

Kerkhove was via het kwalificatietoernooi doorgedrongen tot het hoofdschema in Charleston, waar maandag ook Cindy Burger de eerste ronde niet overleefde.


Lees meer over:

thiemo de bakkerWTA CharlestonLesley Pattinama-Kerkhove

Aanbevolen artikelen