Novak Djokovic heeft zondag voor de derde keer op rij beslag gelegd op de titel in het Masterstoernooi van Miami.

In de eindstrijd had de Servische nummer één van de wereld een kleine anderhalf uur nodig tegen de Japanner Kei Nishikori: 6-3 en 6-3.

Het was al de zesde eindzege in totaal voor de 28-jarige Djokovic, die het prestigieuze hardcourttoernooi eerder won in 2007, 2011, 2012, 2014 en 2015.

Djokovic won dit seizoen vier van de vijf toernooien waaraan hij deelnam. De Serviër veroverde ook de titel in Indian Wells, Doha en op de Australian Open.

In Dubai moest hij in de kwartfinale opgeven vanwege oogklachten. Zijn andere 27 partijen van dit seizoen won hij allemaal.

Masterstitels

Djokovic mocht ook weer een paar records bijschrijven op zijn palmares. In Miami won hij zijn 28e Masterstitel, één meer dan Rafael Nadal. Zijn zesde titel in Miami betekende een gedeeld record met André Agassi.

In 2007 won de wereldranglijstaanvoerder zijn eerste Masterstitel, in Miami. "Dat gaf me het vertrouwen, het geloof in mijzelf dat ik zulke grote toernooien kan winnen en grote spelers kan verslaan."

"Altijd als ik hier terugkom, krijg ik kippenvel. Ik was toen negentien, ik was nog op weg naar de top", aldus Djokovic, die uitkijkt naar het gravelseizoen. "Ik heb veel energie en motivatie en hoop op de titel op Roland Garros."