Kiki Bertens heeft zondag niet voor een stunt kunnen zorgen in de derde ronde van het Masterstoernooi van Miami. De Nederlandse gaf tegen Angelique Kerber in de set op omdat ze ziek was (1-6, 6-2 en 3-0).

De 24-jarige Bertens kampte met een maagvirus en klaagde over duizeligheid, maar begon wel uitstekend aan haar partij tegen de Australian Open-kampioene.

In de eerste set pakte de 28-jarige Duitse, die de nummer drie is van de wereldranglijst, slechts één game tegen Bertens. 

Kerber herstelde zich in de tweede set (6-2), al oogde Bertens toen al minder fit. De Wateringse kwam er vervolgens niet meer aan te pas in de derde set. 

Bertens had via de kwalificaties het hoofdtoernooi in Miami bereikt. De nummer 108 van de wereld zorgde in de tweede ronde voor een verrassing door Anastasia Pavliuchenkova, de mondiale nummer vijftien, te verslaan.

De kans is groot dat Bertens door haar goede prestaties in Miami terugkeert in de top honderd.

Berdych

In het mannentoernooi bereikte Tomas Berdych zondag met enige moeite de laatste zestien. 

De 30-jarige Tsjech was in drie sets te sterk voor Steve Johnson: 6-3, 6-7 (6) en 6-3. De Amerikaan liet het vooral afweten door geen enkele breakpoint te verzilveren.

In de achtste finales moet Berdych het opnemen tegen Richard Gasquet. De Fransman was veel te sterk voor zijn landgenoot Benoit Paire: 6-3 en 6-0.