Tennis

Djokovic probleemloos naar derde ronde in Miami

Novak Djokovic is goed begonnen aan de jacht op zijn zesde titel van het seizoen op het Masterstoernooi van Miami. De Serviër rekende in de nacht van vrijdag op zaterdag in twee sets af met de Brit Kyle Edmund.

Het werd 6-3 en 6-3. Zonder echt fenomenaal te spelen legde Djokovic de druk bij de 21-jarige Brit, die zich in rally's liet verleiden tot fouten op momenten dat hij iets wilde forceren.

Slechts een keer kende Djokovic enige moeite op eigen service, maar hij kon bij een 4-0 voorsprong in de eerste set een break moeiteloos incasseren. Hij zorgde nog voor opwinding in het publiek door de bal na een afzwaaier van Edmund op te vangen in zijn broekzak.

Video: Djokovic zorgt voor opwinding tijdens partij

João Sousa

De nummer één van de wereld, die vorige week nog het toernooi van Indian Wells won, speelt in de derde ronde tegen de Portugees João Sousa.

Djokovic zorgde onlangs nog voor opschudding door te stellen dat mannen recht hebben op meer prijzengeld dan vrouwen. Later corrigeerde hij zichzelf toen hij zei dat hij voor gelijkheid in de sport is.

Azarenka

Bij de vrouwen liet de Wit-Russische Victoria Azarenka, die vorige week Serena Williams versloeg in de finale in Indian Wells, zien nog steeds in goede vorm te verkeren.

Ze was een maatje te groot voor Monica Puig (6-2 en 6-4), al bood de Puerto Ricaanse met name in de tweede set flink tegenstand.

Bij de vrouwen staat Kiki Bertens in de derde ronde. Het mannentoernooi kende, doordat Robin Haase zich woensdag geblesseerd terugtrok, geen Nederlanders.

Lees meer over:
Tip de redactie