Toernooidirecteur Raymond Moore van Indian Wells heeft zijn excuses aangeboden voor enkele uitspraken over het vrouwentennis.

De 69-jarige Zuid-Afrikaan liet zich onder meer ontvallen dat de WTA, de overkoepelende organisatie in het vrouwentennis, profiteert van de populariteit van het mannentennis.

"In mijn volgende leven wil ik terugkeren als iemand van de WTA, omdat zij meeliften op het succes van de mannen", liet Moore optekenen.

"Ze nemen zelf geen beslissingen en hebben veel, heel veel geluk. Als ik een tennisster was geweest, zou ik god elke dag op mijn blote knieën danken dat Roger Federer en Rafael Nadal ooit zijn geboren. Want zij zijn het die deze sport dragen."

Moore meldde en passant dat hij het jammer vindt dat er weinig attractieve speelsters rondlopen op de WTA-Tour, waarbij hij Garbine Muguruza en Eugenie Bouchard als uitzonderingen noemde.

Video: Directeur Indian Wells haalt uit naar vrouwentennis

Directeur Indian Wells haalt uit naar vrouwentennis
Directeur Indian Wells haalt uit naar vrouwentennis

Belediging

Serena Williams, die zondag in de eindstrijd van Indian Wells verloor van Victoria Azarenka, omschreef de uitspraken van Moore als een belediging voor iedereen die er trots op is een vrouw te zijn.

Djokovic noemde de opmerkingen ''politiek niet correct'' en zei dat ''vrouwen hebben geknokt voor een positie die ze verdienen.''

Zondagavond kwam Moore met zijn excuses. "Mijn uitspraken getuigden van een slechte smaak. Vandaag zagen we een finale die de kracht van het vrouwentennis weerspiegelt."