Tennis

Murray uitgeschakeld in Indian Wells, Wawrinka naar kwartfinale

Andy Murray is maandag verrassend uitgeschakeld in de derde ronde van het Masterstoernooi van Indian Wells. De als tweede geplaatste Schot verloor in drie sets van de Argentijn Federico Delbonis: 6-4, 4-6 en 7-6 (3).

In de eerste set wist Delbonis twee keer een breakkans te verzilveren tegenover één van Murray, waardoor de Argentijn de set met 6-4 wist te winnen.

Vervolgens waren de rollen omgedraaid. Murray sloeg in de tweede set op zijn enige breakpoint toe en behield verder zijn eigen service, waardoor hij de set met 6-4 naar zich toetrok. 

In de beslissende derde set was er een tiebreak nodig en daarin bleek Delbonis met 7-3 verrassend de sterkste.

Delbonis treft voor een plek in de halve finales de Fransman Gaël Monfils, die in twee sets afrekende met de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (6-1 en 6-3).

Wawrinka

In tegenstelling tot Murray maakte Stan Wawrinka geen fout. De Zwitser versloeg de Rus Andrey Kuznetsov met 6-4 en 7-6 (5).

Koeznetsov bleek wel een taaie tegenstander voor de nummer drie van de plaatsingslijst. In de eerste set serveerde de Rus helemaal niet slecht en gaf hij slechts één breakkans weg. Wawrinka was scherp genoeg om direct te profiteren en zo de set binnen te slepen.

De tweede set liep, na een break over en weer, uit op een tiebreak. Daarin was Wawrinka opnieuw sterker. Hij treft nu de Belg David Goffin, die met 4-6, 6-3 en 6-2 won van de Argentijn Guido Pella.

Bacsinszky

Bij de vrouwen wist Timea Bacsinszky, landgenote van Wawrinka, Eugenie Bouchard te verschalken. Na een lelijke val moest ze de pijn verbijten om de lange wedstrijd uit te spelen, maar dat lukte.

Na een lange medische break en met pleisters op haar wonden won ze met 6-2, 5-7 en 6-2. Ze moet het nu opnemen tegen Daria Kasatkina, die een matchpoint wist weg te werken tegen Monica Puig: 6-4, 3-6 en 7-6 (2).

Na afloop zei Bacsinszky dat de aanwezigheid van hockeylegende Wayne Gretzky op de tribune haar had gemotiveerd. "Hij keek toe en hij weet hoe het is om pijn te lijden tijdens een wedstrijd. Ik dacht: ik moet hem laten zien dat ik de pijn niet voel."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie