Tennis

Djokovic wil betere begeleiding ATP bij naleven dopingregels

Novak Djokovic roept de internationale tennisbonden op beter te communiceren over veranderingen in de dopingregels in de sport. De Serviër doet zijn oproep naar aanleiding van de dopingbiecht van Maria Sharapova.

Djokovic vindt dat de tennissers meer gesteund moeten worden door de bestuursorganen in het tennis om ervoor te zorgen dat ze de dopingregels niet overtreden als die recent veranderd zijn.

Sharapova onthulde maandag dat ze tijdens de Australian Open positief is getest op het sinds kort verboden middel meldonium. 

"Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet alle documentatie die ik krijg toegestuurd lees, maar ik heb een team van mensen waar ik mee werk en ik heb er voor de volle honderd procent vertrouwen in dat ze mij op de hoogte brengen van belangrijke veranderingen", zei Djokovic zaterdag bij het Masterstoernooi van Indian Wells.

"Het is moeilijk een schuldige aan te wijzen en te oordelen over de situatie van Maria. Ik weet dat meldonium sinds kort op de dopinglijst staat. Het kan veel mensen overkomen als het alleen nalatigheid is, van Maria en haar team die geen aandacht schonk aan de verandering."

Djokovic ziet een belangrijke rol weggelegd voor de bestuursorganen in het tennis. "De communicatie vanuit de diverse bonden zou eigenlijk beter moeten zijn. We leiden drukke levens, er gebeurt veel en het minste wat we kunnen doen is dubbele bevestiging krijgen van de ATP als er verandering plaatsvinden."

Respect

Djokovic heeft veel respect voor Sharapova en vindt het moedig dat ze naar buiten is gekomen met haar dopingbiecht. De elfvoudig Grand Slam-winnaar bewondert de manier waarop de Russin omgaat met de situatie.

"Als een vriend vind ik dat het erg moedig was van haar dat ze haar verantwoordelijkheid nam en hiermee naar buiten trad. Ze heeft dit heel volwassen aangepakt en dat bewonder ik."

"Aan de andere kant, als iemand die al jaren actief is in het tennis en altijd heeft geloofd in een schone en eerlijke sport, vind ik dat als er een fout is gemaakt en er komt bewijs dat er een verboden middel is gebruikt, er maatregelen genomen moeten worden."

Video: Djokovic reageert op dopingbiecht Sharapova

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie