Tennis

De Bakker toegelaten tot hoofdtoernooi Indian Wells

Thiemo de Bakker is rechtstreeks toegelaten tot het Masterstoernooi van Indian Wells, dat voor de mannen donderdag begint.

De Westlander werd door de organisatie aangewezen Sergiy Stakhovsky te vervangen in het hoofdschema. De Oekraïner, nummer 105 op de wereldranglijst, meldde zich maandag af wegens een rugblessure.

Normaal gesproken had De Bakker zich moeten kwalificeren, maar nu is hij evenals Robin Haase rechtstreeks toegelaten.

Eind vorige maand verloor De Bakker zijn positie in de top honderd van de wereldranglijst. Hij werd kort daarvoor uitgeschakeld in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Delray Beach.

Onlangs was hij in Acapulco in de openingsronde niet opgewassen tegen de Japanner Kei Nishikori, de nummer zes van de wereld.

Bertens

Bij de vrouwen heeft Kiki Bertens heeft nog steeds uitzicht op een plaats in het hoofdtoernooi van Indian Wells. Ze won maandag haar eerste duel in het kwalificatietoernooi.

Bertens, 110e op de wereldranglijst, worstelde twee sets met Ying-Ying Duan (3-6, 6-3 en 6-0). De Chinese nummer 121 van de wereld had in de derde set niets meer te vertellen.

Aleksandra Wozniak uit Canada is de volgende tegenstander van Bertens in het kwalificatietoernooi. De Canadese was Ana Konjuh uit Kroatië in twee sets de baas: 6-1 en 6-3.

Tip de redactie