Robin Haase is er woensdag niet in geslaagd Marin Cilic te verslaan in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Marseille.

De Nederlander verloor in drie sets (4-6, 6-3 en 7-5) van de nummer twaalf van de wereldranglijst, die als vierde geplaatst is in de Franse stad.

Haase was wel dicht bij een stunt. In de eerste set wist hij de Kroaat liefst twee keer te breken. Cilic stelde daar maar één break tegenover, waardoor Haase de set met 6-4 naar zich toe trok.

In het tweede bedrijf had Cilic aan één break genoeg om de set te pakken, waarna de wedstrijd gespeeld leek toen hij ook in de derde set een break voor kwam.

Haase knokte zich echter terug tot 4-4, maar daarna werd hij weer gebroken tot 6-5. Op eigen service maakte Cilic het vervolgens af (7-5). 

Acapulco

Maandag in de eerste ronde rekende Haase nog overtuigend af met de Portugees Joao Sousa (6-4 en 6-0). Volgende week komt de Nederlandse nummer 64 van de wereld opnieuw in actie. Hij speelt dan bij het ATP-toernooi in het Mexicaanse Acapulco.

Thiemo de Bakker speelt ook in Acapulco, maar hij moet zich via de kwalificaties zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi.