Maria Sjarapova komt waarschijnlijk niet in actie wanneer Rusland komend weekeinde in de kwartfinales van de Fed Cup in Moskou het opneemt tegen Nederland.

''Hoogstwaarschijnlijk speel ik niet en moedig ik het team aan, maar we nemen de definitieve beslissing in de komende dagen'', zei Sjarapova woensdag op een persconferentie in de Russische hoofdstad

De nummer zes van de wereld gaf vorige maand na haar uitschakeling op de Australian Open tegen Serena Williams aan dat ze de komende twee weken rust wilde nemen, maar ze moet nog een keer uitkomen voor haar land om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen van deze zomer in Rio de Janeiro.

Rusland heeft verder Svetlana Koeznetsova, Ekaterina Makarova en Daria Kasatkina beschikbaar voor de ontmoeting. Anastasia Pavlioetsjenkova haakte eerder al af.

Nederland komt voor het eerst in achttien jaar in actie in de wereldgroep. Kiki Bertens, Richel Hogenkamp, Arantxa Rus en Cindy Burger moeten het opnemen tegen de op papier sterkere Russinnen.

Halve finale

Sjarapova bekende dat ze de Nederlandse tegenstanders amper kent. ''Ik ken een paar spelers, maar niet heel goed. Het doet er niet toe. Het draait om de wedstrijden en niet om de tegenstander'', aldus de 28-jarige Siberische.

Als Nederland tot een stunt in staat blijkt, staat het team in de halve finale van de Fed Cup. Bij verlies moeten de tennissters strijden tegen degradatie uit de wereldgroep.

De partijen tegen Rusland worden zaterdag en zondag in Moskou gespeeld.