Tennis

Kerber kan amper geloven dat ze Grand Slam-kampioene is

Angelique Kerber kon zaterdag na de door haar gewonnen finale van de Australian Open amper geloven dat ze nu tot het selecte rijtje Grand Slam-winnaars behoort.

"Mijn droom is uitgekomen", zei een geëmotioneerde Kerber tijdens de podiumceremonie, nadat ze verrassend titelverdedigster Serena Williams in drie sets had verslagen (6-4, 3-6 en 6-4).

"Hier heb ik mijn hele leven voor gewerkt. Nu kan ik zeggen dat in Grand Slam-kampioen bent, dat is te gek voor woorden."

"En dan te bedenken dat ik er in de eerste ronde bijna uit lag. Ik moest een matchpoint wegwerken tegen Misaki Doi. Ik kreeg een tweede kans en die heeft me uiteindelijk aan de titel geholpen. Het is ongelooflijk."

De 28-jarige Kerber is de eerste Duitse winnares van een Grand Slam sinds Steffi Graf, die in 1999 haar laatste en 22e Grand Slam-zege boekte. Williams heeft er 21 op haar naam staan.

De linkshandige Kerber, die tot deze maand een halve finale bij de US Open van 2011 en Wimbledon van 2012 als beste Grand Slam-resultaten had staan, stijgt door haar eindzege bij de Australian Open van de zesde naar de tweede plaats op de wereldranglijst.

Robot

Williams blijft ondanks haar verrassende nederlaag de mondiale ranking aanvoeren. De 34-jarige Amerikaanse prees haar tegenstander na de eindstrijd in de Rod Laver Arena.

"Gefeliciteerd Angelique, jij verdient dit en ik ben zo blij voor je. Ik hoop echt dat je geniet van dit moment. Bedankt voor vanavond. Het was een geweldige wedstrijd, ik heb er erg van genoten."

Williams, die liefst 46 onnodige fouten noteerde tegenover slechts dertien voor Kerber, gaf later toe dat ze niet haar beste spel had laten zien.

"Maar dit was het beste wat ik vandaag kon produceren. Iedereen verwacht dat ik elke wedstrijd win, maar ik ben geen robot."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie