Ondanks zijn nederlaag tegen Novak Djokovic in de halve finale van de Australian Open houdt Roger Federer een goed gevoel over aan het eerste Grand Slam-toernooi van 2016.

"Natuurlijk is dit een teleurstelling, maar ik zet de laatste tijd wel goede resultaten neer op de Grand Slams. Ik ben tevreden over mijn niveau, ook omdat ik hier een zware loting had", zei de voormalig wereldranglijstaanvoerder na afloop op de persconferentie in Melbourne.

"Djokovic is voor iedereen het referentiepunt, zeker ook voor mij. Hij is de enige speler die mij recent kon stoppen op een Grand Slam, naast Stan Wawrinka in Parijs. Novak was heel erg goed vandaag, zelf had ik het iets beter willen doen."

Federer is ervan overtuigd dat zijn voor een tennisser gevorderde leeftijd (34 jaar) geen rol speelt in zijn serie verliesbeurten tegen Djokovic op Grand Slams.

"Ik kan wedstrijden van vijf uur aan, zeker weten. Over lange rally's maak ik me geen zorgen. Jullie denken dat ik oud ben, maar het is geen probleem. Of een wedstrijd nu om twee of drie gewonnen sets gaat."

Razendsnel

Federer keek in Melbourne binnen een mum van tijd tegen een 2-0 achterstand in sets aan. De Zwitser maakte het nog even spannend, maar verloor alsnog in vier sets.

"Het ging echt razendsnel in het begin, het is heel moeilijk om Novak dan te stoppen. Hij retourneerde extreem goed, net als Andre Agassi vroeger. Novak is ook een speler die alleen maar meer vertrouwen krijgt als hij voor staat. Gelukkig maakte ik er nog een beetje een wedstrijd van."