Tennis

Williams verrast door finaleplaats in Melbourne

Serena Williams had voorafgaand aan de Australian Open niet verwacht dat ze tot de finale zou reiken in Melbourne.

De 34-jarige Amerikaanse kwam na haar uitschakeling in de halve eindstrijd van de US Open liefst vier maanden niet in actie en vreesde voor een gebrek aan wedstrijdritme.

"Ik ben verrast, ik had me ingesteld op een heel zwaar toernooi", aldus Williams op de persconferentie na haar overtuigende overwinning op Agnieszka Radwanska in de halve finale van het eerste Grand Slam-toernooi van 2016.

"Niet dat ik serieus rekening hield met een verlies in de eerste ronde, maar ik had ook niet gedacht dat ik zomaar in de finale zou komen. Ik bekijk het letterlijk punt voor punt."

Rustperiode

Williams denkt dat ze de vruchten plukt van haar rustperiode. "Ik had het echt even nodig. Sinds de Olympische Spelen van 2012 was ik non-stop bezig."

Als de Amerikaanse zaterdag zegeviert in de finale tegen Angelique Kerber evenaart ze Steffi Graf als de speelster met de meeste Grand Slam-zeges (22) in het professionele tijdperk.

"Daar ben ik geen seconde mee bezig, ik was er vorig jaar ook al dichtbij. Eerder in mijn loopbaan was ik wel bezig met die records, dat wil ik niet allemaal opnieuw meemaken."

Williams zal Kerber niet onderschatten. "Ze heeft me al eens verslagen en overtuigend ook. Eigenlijk speelt ze al twaalf maanden heel constant."

Tip de redactie