Serena Williams heeft dinsdag eenvoudig de halve eindstrijd van de Australian Open bereikt ten koste van Maria Sjarapova.

De 34-jarige Amerikaanse zegevierde met 6-4 en 6-1 in de Rod Laver Arena. Van de 21 ontmoetingen met Sjarapova heeft Williams er nu negentien in winst omgezet.

De titelverdedigster had wel moeite om op gang te komen, want het was Sjarapova die als eerste een break plaatste. De Russin hield haar voorsprong echter niet vast en verloor vanaf 4-4 in de eerste set liefst zeven games op rij.

Sjarapova bracht de stand in het tweede bedrijf nog terug tot 5-1, maar kon niet voorkomen dat Williams de wedstrijd uitserveerde.

De Amerikaanse sloeg liefst twintig winners meer dan de Russin: 31 om elf.

Williams baalde van haar matige optreden in de beginfase. "De hele week ben ik al scherp, daarom is het jammer dat ik dat vandaag even niet was. Aan het begin van de tweede set nam ik me voor net zo te spelen als in de eerdere duels."

Radwanska

In de halve finales stuit Williams op de Poolse Agnieszka Radwanska, die eerder op de dag de Spaanse Carla Suarez Navarro van zich afschudde: 6-1, 6-3.

Radwanska stond in 2014 ook al in de halve eindstrijd in Melbourne, toen het eindstation voor de Poolse.