Goksite Pinnacle Sports heeft de weddenschappen op een partij op de Australian Open stilgelegd, omdat er verdacht veel geld werd ingezet.

Bestuurder Marco Blume van het bedrijf stelt in de New York Times dat er gevreesd werd voor matchfixing.

Het gaat om de partij tussen Lara Arruabarrena/David Marrero en Andrea Hlavackova/Lukasz Kubot in het gemengd dubbel.

Voorafgaand aan de wedstrijd van zondag werd veel geld ingezet op een zege van Hlavackova en Kubot, die inderdaad met 6-0 en 6-3 wonnen.

Na de wedstrijd ontkende Arruabarrena in alle toonaarden dat er sprake was van matchfixing. Marrero zei dat hij last had van een knieblessure.

25.000 dollar

Pinnacle Sports seinde voor de wedstrijd de Australische politie in en meldde dat de partij verdacht was.

"Een klein groepje mensen zette veel geld in. En zelfs de kleinste afwijking in het wedgedrag laat bij ons de alarmbellen afgaan", aldus Blume.

Ook op goksite Betfair werd opvallend veel ingezet. Er stond ruim 25.000 dollar op de wedstrijd, terwijl de drie andere partijen van zondag in de eerste ronde van het gemengd dubbel bij elkaar nog geen 2.000 dollar aan inzet opbrachten.

De bewuste wedstrijd is de enige op de Australian Open waar Pinnacle Sports ongewoon gedrag heeft gezien.

Matchfixing

Volgens geheime documenten van de ATP die de BBC in handen kreeg en waarover het vorige week berichtte, is er de afgelopen tien jaar mogelijk sprake geweest van matchfixing op het hoogste niveau. 

In de afgelopen tien jaar zouden onder anderen zestien spelers uit de top vijftig zijn verdacht van het bewust verliezen van wedstrijden. 

Al die spelers, waaronder Grand Slam-winnaars, mochten desondanks actief blijven op het hoogste niveau.