De partij in de derde ronde van de Australian Open tussen Ana Ivanovic en Madison Keys is zaterdag tijdelijk onderbroken nadat coach Nigel Sears onwel werd.

De Brit werd langdurig behandeld op de tribunes van de Rod Laver Arena. De coach van Ivanovic werd vervolgens bij kennis afgevoerd in een ambulance.

De partij tussen Ivanovic en Keys werd na een onderbreking van zo'n drie kwartier weer hervat bij een stand van 6-4 en 1-0 in het voordeel van de Servische.

Het incident bleek haar spel geen goed te doen, want de als twintigste geplaatste Ivanovic verloor uiteindelijk met 6-4, 4-6 en 4-6 van de als vijftiende geplaatste Amerikaanse.

Sears is ook de schoonvader van Andy Murray. De nummer twee van de plaatsingslijst speelt op de andere hoofdbaan, de Margaret Court Arena, zijn partij in de derde ronde tegen de Portugees Joao Sousa.

Het was voor Ivanovic al de tweede keer dat een partij werd stilgelegd. In de vorige ronde werd haar partij tegen Anastasija Sevastova tijdelijk onderbroken nadat er een toeschouwer van de trap was gevallen op de tribune.