Tennis

Venus Williams krijgt 5000 dollar boete voor overslaan persconferentie

De organisatie van de Australian Open heeft Venus Williams woensdag een boete van 5000 dollar (4600 euro) opgelegd, omdat ze dinsdag de persconferentie oversloeg na haar nederlaag in de eerste ronde.

Nog nooit moest een tennisster zo'n hoog bedrag betalen voor het niet praten met de pers. De hoogste boete ooit voor dit vergrijp staat op naam van Marat Safin, die bij Roland Garros 2001 10.000 dollar moest inleveren.

De maximale boete voor het overslaan van de persconferentie is 20.000 dollar.

De als achtste geplaatste Williams stelde dinsdag teleur op het eerste Grand Slam van het jaar door in haar eerste partij te verliezen van de Britse debutante Johanna Konta (6-4 en 6-3).

De 35-jarige voormalig nummer één van de wereld, die zo'n 24.000 euro verdiende met haar nederlaag in Melbourne, kwam in haar carrière wel vaker niet opdagen voor de verplichte persconferentie. Zo werd ze vorig jaar op Roland Garros bestraft met een boete van 3000 dollar.

"Ik weet niet waarom ze niet verscheen op haar persconferentie", zei zus Serena Williams woensdag na haar zege in de tweede ronde. "Dat moet je aan haar vragen. Ik was niet hier, ik was Telenovela aan het kijken."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie