Tennis

Zege Middelkoop (32) bij Grand Slam-debuut, ook Haase wint in dubbel

Matwé Middelkoop heeft zijn Grand Slam-debuut opgeluisterd met een overwinning. De 32-jarige Nederlander bereikte in de nacht van dinsdag op woensdag de tweede ronde van het dubbelspel bij de Australian Open.

Middelkoop won samen met de Rus Michail Elgin met 6-3, 2-6 en 6-3 van de Argentijn Leonardo Mayer en Joao Sousa uit Portugal.

De Brabander, prof sinds 2002, richt zich sinds vorig jaar vooral op het dubbelspel en is inmiddels opgeklommen naar de 62e plaats op de wereldranglijst.

Middelkoop wist zich in het enkelspel in tien pogingen nooit te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van een Grand Slam-toernooi.

Van zenuwen was volgens de Bredanaar geen sprake. "Het maakt mij geen bal uit of ik nou op een groot of klein toernooi speel. Ik ben Matwé Middelkoop, ik ga die baan op en het maakt mij niet uit wie tegenover me staat. Als je onder de indruk bent door die dingen, dan speelt het veel te veel mee. Of het nou een blauwe baan is in Australië of een gravelbaan in Marokko. Het maakt me niets uit." 

"Ik heb geprobeerd mijn stempel te drukken op deze wedstrijd'', keek hij terug. "Ik heb met passie gespeeld en dat zit ook in mijn aard. Die overdosis energie breng ik over." Het voelt goed met Elgin, vertelde Middelkoop. "Ik heb een Russische moeder en daarom heb ik wel een klik met hem. We kennen elkaar al jaren.''

Haase

Ook Robin Haase overleefde de eerste ronde van het herendubbel. De Hagenaar versloeg met de Spanjaard Fernando Verdasco in drie sets Jonathan Erlich uit Israël en de Brit Colin Fleming: 6-4, 3-6 en 6-3.

Haase verloor maandag in eerste ronde van het enkelspel nog tegenvallend van de Bosniër Mirza Basic. Verdasco zorgde dinsdag juist voor een grote surprise door Rafael Nadal uit te schakelen in een lange vijfsetter.

Jean-Julien Rojer, samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau als eerste geplaatst in Melbourne, moet nog in actie komen in de eerste ronde van het dubbelspel.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie