Nadal had nederlaag op Australian Open totaal niet zien aankomen

Rafael Nadal had totaal niet verwacht dat hij dinsdag in de eerste ronde van de Australian Open zou verliezen van Fernando Verdasco. In tegenstelling tot vorig jaar arriveerde hij fit en in vorm in Melbourne.

"Deze nederlaag is pijnlijk, zeker omdat ik voor mijn gevoel klaar was om hier goed te presteren", aldus Nadal, die in vijf sets verloor van Verdasco (7-6 (6), 4-6, 3-6, 7-6 (4) en 6-2).

Vorig jaar kwam Nadal, die vijfde staat op de wereldranglijst, tot de kwartfinales in Melbourne. "Toen voelde ik me bij de start van het toernooi slecht en was mijn spel in de aanloop naar het toernooi niet goed."

"Zoals ik al zei, dat was nu een compleet ander verhaal. Ik heb de afgelopen vier, vijf maanden goed gespeeld en hard getraind. Ik heb er dus alles aan kunnen doen om hier zo goed mogelijk te staan, maar het was blijkbaar niet mijn dag."

Geweldig

De 29-jarige Spanjaard verweet zichzelf dat hij aan het begin van de partij al in de problemen kwam tegen zijn drie jaar oudere landgenoot. "Verdasco speelde in de eerste set niet goed. Daar had ik van moeten profiteren, maar ik verloor na een tiebreak."

"Daarna begon Verdasco agressiever te spelen en dan wordt het helemaal lastig. Gelukkig kon ik me wel terugknokken tot een 2-1 voorsprong in sets, maar dat was niet genoeg."

Vooral in de laatste set kwam Nadal er niet meer aan te pas tegen de nummer 45 van de wereld. "In de vierde en zeker in de vijfde set was Verdasco gewoon beter. Op het eind speelde hij geweldig en zijn service liep de hele wedstrijd goed."

"Ik kan niet anders dan hem feliciteren. Hij verdient het om door te gaan en voor mij is het nu zaak om hard te blijven werken richting de volgende toernooien."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie