Tennis

Ook Bertens onderuit in eerste ronde Australian Open

Het is Kiki Bertens dinsdag niet gelukt om de tweede ronde van de Australian Open te bereiken. De speelster uit Wateringen verloor in twee sets van de Duitse Laura Siegemund: 4-6 en 5-7.

Alle Nederlanders in het enkelspel van het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar zijn nu uitgeschakeld. Maandag viel in de openingsronde bij de mannen het doek voor Robin Haase en Thiemo de Bakker.

Bertens, de nummer 95 van de wereld, had geregeld moeite met haar service. Daardoor sloeg ze onder meer acht dubbele fouten tegen de mondiale nummer 97 en incasseerde ze liefst veertien breakpunten.

Na één uur en drie kwartier was het pleit beslecht.

''Ik probeerde juist te concentreren op mijn service. Daar hebben we veel op getraind de laatste weken en dat ging goed. Maar vandaag zaten de services er niet goed op. Ik sloeg ook veel minder aces", treurde Bertens na afloop. ''Ik raakte vandaag snel in paniek. Was de hele tijd aan het zoeken en wist niet meer wat ik moest doen."

Fysiek

Fysiek ging het minder dan Bertens wilde. ''Het was een goede loting en natuurlijk wil je daar wat mee. Ik heb de afgelopen twee weken elf singles en twee dubbels gespeeld. En ik ben geen moment echt moe geweest, ook niet na zes wedstrijden in zeven dagen vorige week. Nu waren de reactiesnelheid en het bewegen minder."

Vorig jaar bereikte de Nederlandse nog de tweede ronde in Melbourne, waarin ze niet was opgewassen tegen de Canadese Eugenie Bouchard. In de twee jaar daarvoor was de eerste ronde het eindstation.

Dubbelspel

De Wateringse komt nog wel in actie in het dubbelspel.

Bertens, samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson als veertiende geplaatst, speelt in de eerste ronde tegen het Russisch/Italiaanse koppel Svetlana Koeznetsova en Roberta Vinci.

Lees meer over:
Tip de redactie