Tennis

Serena Williams zegeviert bij rentree, ook Djokovic door in Melbourne

Serena Williams heeft maandag de tweede ronde van de Australian Open bereikt door Camila Giorgi in twee sets te verslaan: 6-4 en 7-5.

De Amerikaanse, de nummer één van de wereld en titelverdedigster, had even tijd nodig om in het ritme te komen tegen de Italiaanse, die de 35e plaats op de wereldranglijst bezet.

Giorgi legde veel risico in haar spel. Dat leverde haar veel onnodige fouten, maar ook de nodige winners op.

Williams (34) maakte haar rentree op WTA-niveau na haar uitschakeling in de halve finale van de US Open in september. Ze vervolgt haar toernooi woensdag tegen Su-Wei Hsieh uit Taipeh.

Wozniacki

Voor Caroline Wozniacki viel het doek. De Deense bleek niet te zijn opgewassen tegen de Kazakse Yulia Poetintseva: 6-1, 6-7 (3) en 4-6.

De als zestiende geplaatste Wozniacki werd nooit eerder al in de eerste ronde van de Australian Open uitgeschakeld.

Petra Kvitova liet geen steek vallen. De als zesde geplaatste Tsjechische bleek te sterk voor de Thaise Luksika Kumkhum: 6-3 en 6-1.

Agnieszka Radwanska liet zich evenmin verrassen. De Amerikaanse Christina McHale pakte niet meer dan vijf games tegen de Poolse nummer vier van de plaatsingslijst: 2-6 en 3-6.

Djokovic

Bij de mannen drong Novak Djokovic eenvoudig door tot de tweede ronde. De titelverdediger boekte een regelmatige zege op Hyeon Chung: 6-3, 6-2 en 6-4.

De 19-jarige Zuid-Koreaan, de nummer 51 van de wereld, bleef aardig bij, maar op de belangrijke momenten schakelde Djokovic een tandje bij.

In de tweede ronde stuit Djokovic op de winnaar van het treffen tussen de Fransman Quentin Halys en de Kroaat Ivan Dodig.

Ook Tomas Berdych kwalificeerde zich voor de tweede ronde. De als zesde geplaatste Tsjech rekende af met Yuki Bhambri uit India: 7-5, 6-1 en 6-2.

De Japanner Kei Nishikori, als zevende ingeschaald, zette de Duitser Philipp Kohlschreiber opzij in drie sets: 6-4, 6-3 en 6-3.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie