Tennis

Haase strandt opnieuw in eerste ronde Australian Open

Het is Robin Haase maandag op de Australian Open niet gelukt om de tweede ronde te bereiken. De 28-jarige Hagenaar werd door de Bosniër Mirza Basic in drie sets naar huis gestuurd: 6-7 (4), 4-6 en 4-6.

Haase en Basic deden in de eerste set nauwelijks voor elkaar onder. In de tiebreak bleek de nummer 137 van de wereld vervolgens de sterkste.

Daarna werd het voor Haase lastig. De Nederlander kreeg geen vat op het spel van zijn tegenstander. Bovendien liet hij volop mogelijkheden liggen. Pas zijn twaalfde breakpunt leverde ook daadwerkelijk een break op. 

Op dat moment stond Haase al twee sets en een break achter. Basic liet zich evenwel niet van de wijs brengen en maakte het karwei af.

"Van de eerste twee sets had ik er minimaal eentje moeten winnen", laat de 28-jarige Haase weten aan De Telegraaf.

"Daarna speelde hij nog losser en vrijer. Het zat ook wel erg tegen met ballen van zijn kant die hij soms op magische wijze over het net kreeg. Ik was ook verrast over zijn tweede service. Over hoe hard die kwam en hoeveel risico hij wel niet nam."

Vijfde keer

Basic wist zich via het kwalificatietoernooi te plaatsen voor het hoofdschema van het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar, Haase was als nummer 64 van de wereld rechtstreeks gekwalificeerd.

Het is al de vijfde keer op rij dat Haase in de eerste ronde wordt uitgeschakeld in Melbourne. Toch speelt de Hagenaar graag in Melbourne.

"Het zijn heerlijke banen en het is een supertoernooi. Ik heb hier van Murray, Berdych en Simon verloren en dat zijn spelers waarvan je tijdens andere toernooien misschien ook niet wint."

Lees meer over:
Tip de redactie