Tennis

Hogenkamp strandt in laatste kwalificatieronde Australian Open

Richel Hogenkamp heeft zich niet kunnen plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Australian Open.

De Nederlandse was in de derde en laatste ronde van de kwalificaties niet opgewassen tegen Qiang Wang. Hogenkamp ging met 6-2 en 6-3 onderuit tegen de als eerste geplaatste Chinese.

Hogenkamp was na afloop behoorlijk kritisch op zichzelf. "Deze wedstrijd staat voor mijn gevoel in de top twee van slechtste wedstrijden ooit", aldus de 23-jarige Nederlandse tegen De Telegraaf.

De Doetinchemse vond ook niet dat haar nederlaag de verdienste was van haar Chinese opponente. "Het waren bijna allemaal mijn fouten. Af en toe sloeg zij een mooie bal."

"De ondergrens ligt bij mij gewoon laag. Steeds als ik een bal raakte, was het weer een verrassing waar-ie naartoe zou gaan."

"Het is frustrerend dat ik deze trip in een stijgende lijn zat en dan afsluit met de slechtste wedstrijd van de afgelopen vijf jaar. Ik kwam van de baan af en dacht: het is gewoon shocking hoe slecht dit was. Ik wist niet dat ik nog zo diep kon zinken."

Nederlanders

In totaal zijn nu drie Nederlanders zeker van deelname op het hardcourt in Melbourne. Robin Haase, Thiemo de Bakker en Kiki Bertens zijn rechtstreeks toegelaten tot het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie