Tennis

Haarhuis selecteert Burger voor Fed Cup-duel met Rusland

Cindy Burger is opgenomen in de Fed Cup-selectie voor het duel met Rusland van volgende maand in de eerste ronde van de wereldgroep. Voor de huidige nummer 183 van de wereld betekent dat haar debuut in het team van captain Paul Haarhuis.

"Ik vind het heel gaaf dat ik geselecteerd ben, dit bevestigt dat ik het laatste jaar stappen heb gemaakt", vertelt Burger op de website van de KNLTB.

"Het is een loodzware opdracht om van Rusland te winnen natuurlijk. Maar we zijn de underdog en hebben weinig te verliezen. De druk ligt bij Rusland, dus er kan van alles gebeuren. Dat heeft het team al eerder bewezen." 

Deze week verloor Burger in de eerste kwalificatieronde van de Australian Open. 

De meer ervaren Arantxa Rus, Kiki Bertens en Richel Hogenkamp completeren het keurkorps van Haarhuis.

Burger vervangt Michaëlla Krajicek, die zich wegens een blessure moest afmelden voor de confrontatie tegen het team dat vorig jaar de Fed Cup-finale verloor van Tsjechië.

Hardcourt

De ontmoeting met Rusland vindt plaats op 6 en 7 februari. Plaats van handeling is het Olympisch Stadion van Moskou, waar zal worden gespeeld op hardcourt.

Nederland kwalificeerde zich in april voor het eerst sinds 1998 voor de wereldgroep door Australië met 4-1 te verslaan in Den Bosch.

Lees meer over:
Tip de redactie