Tennis

Bertens bereikt laatste acht in Hobart, Haase en De Bakker onderuit

Kiki Bertens heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Hobart. Robin Haase en Thiemo de Bakker werden uitgeschakeld bij het ATP-toernooi van Auckland.

De 24-jarige Bertens versloeg Annika Beck uit Duitsland in twee sets: 6-3 en 6-1.

Het was de vierde keer in vier ontmoetingen dat Bertens te sterk was voor haar Duitse tegenstandster, die wel 44 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst dan de mondiale nummer 104 uit Wateringen.

Bertens plaatste zich voor het hoofdtoernooi in de Australische stad via het kwalificatietoernooi.

Ze treft nu de Slowaakse Dominika Cibulkova, die maar één game verloor van de Australische Kimberly Birrel: 6-1 en 6-0.

Haase

Haase ging woensdag onderuit in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Auckland.

De 28-jarige Hagenaar moest in twee tiebreaks zijn meerdere erkennen in de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 7-6 (8) en 7-6 (5). Beide spelers moesten in de partij één break toestaan.

In de eerste tiebreak liet Haase twee setpunten onbenut en in de tweede tiebreak kwam Anderson nog terug na een 4-1 voorsprong voor de Nederlander.

Ook Thiemo de Bakker verloor op het hardcourt in de Nieuw-Zeelandse stad. Hij had in de tweede ronde weinig kans tegen de Italiaan Fabio Fognini: 6-1 en 6-1.

De Bakker had zich via het kwalificatietoernooi geplaatst voor het hoofdschema. De Westlander won in de eerste ronde van Albert Ramos-Vinolas.

Tip de redactie