Tennis

De Bakker en Haase verder in Auckland, Bertens wint in Hobart

Robin Haase en Thiemo de Bakker hebben zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Auckland. Kiki Bertens zegevierde in de eerste ronde in Hobart.

De Bakker, de nummer honderd van de wereld, rekende met 6-3 en 6-4 af met de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas. De Westlander incasseerde in de hele wedstrijd geen enkel breakpunt tegen de mondiale nummer 55.

Ook Haase schakelde een Spanjaard uit. Pablo Andujar, die op de wereldranglijst vijf plaatsen hoger staat dan nummer 64 Haase, veroverde slechts vijf games tegen de Hagenaar: 4-6 en 1-6.

Zowel Haase als De Bakker plaatste zich via de kwalificaties voor het toernooi in Auckland, waar de tennissers zich voorbereiden op de Australian Open van volgende week.

Tweede ronde

In de tweede ronde stuit De Bakker op de winnaar van het treffen tussen de Portugees João Sousa en de als zesde geplaatste Italiaan Fabio Fognini.

Haase treedt aan tegen de als vierde ingeschaalde Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, die in de eerste ronde een bye had.

Bertens

Bertens drong op het WTA-toernooi van Hobart door tot de volgende ronde. De nummer 103 van de wereld zag haar Amerikaanse opponente Madison Brengle opgeven bij een 1-1 stand in de tweede set.

Het eerste bedrijf werd door de Nederlandse met 6-0 gewonnen. De Duitse Annika Beck is de volgende tegenstander van Bertens, die als qualifier deelneemt in Hobart.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie