Milos Raonic heeft zondag ten koste van Roger Federer het ATP-toernooi van Brisbane op zijn naam geschreven. 

De 25-jarige Canadees nam in de eindstrijd revanche voor de verloren finale van vorig jaar. Hij versloeg de 34-jarige Federer, die zich niet helemaal fit voelde, in twee sets: 6-4 en 6-4.

Raonic had op het hardcourt in Australië anderhalf uur nodig om de partij naar zich toe te trekken.

Vorig jaar moest Raonic, als vierde geplaatst Brisbane, in de eindstrijd in drie sets buigen voor de Federer, die een jaar eerder de finale verloor van Lleyton Hewitt.

Opvallend is dat Federer sinds kort getraind wordt door de Kroaat Ivan Ljubicic, die vorig jaar een einde maakte aan de samenwerking met Raonic.

Ziek

Na de finale vertelde Federer dat hij al blij was dat hij de eindstrijd had gehaald. "Het was dit jaar allemaal wat zwaarder voor me in Brisbane, omdat ik een beetje ziek was. Gelukkig ben ik nog behoorlijk dicht bij de titel gekomen."

De voormalig nummer één van de wereld besefte wel dat hij terecht verloren had van Raonic. "Vorig jaar speelde Milos al sterk in de finale, maar dit jaar was hij echt fantastisch. Hij verdient deze titel."

Wawrinka

In Chennai was er wel Zwitsers succes. Stan Wawrinka schreef voor het derde jaar op rij en de vierde keer in totaal het ATP-toernooi in de Indiase stad op zijn naam. De tweevoudig Grand Slam-winnar won zondag in de finale van de Kroaat Borna Coric: 6-3 en 7-5.

De nummer vier van de wereld boekte zijn twaalfde toernooiwinst. Hij was goed voor vijftien aces en redde vijf keer een breakpoint, zodat de 19-jarige Coric toch weinig kans had in de eerste grote finale uit in zijn carrière.