Tennis

Djokovic veel te sterk voor Nadal in finale Doha

Novak Djokovic heeft zijn eerste toernooizege van 2016 te pakken. De Servische nummer één van de wereldranglijst was in de finale van het ATP-toernooi in Doha veel te sterk voor Rafael Nadal: 6-1 en 6-2.

Nadal, in Qatar achter Djokovic als tweede geplaatst, had in de eerste set geen schijn van kans. De Serviër trok de set in iets meer dan een half uur naar zich toe.

In de tweede set was het pleit snel beslecht. Nadal leverde direct zijn service in, waarna Djokovic uitliep naar 5-2 en op zijn eigen service de zege veiligstelde. De partij duurde een uur en dertien minuten.

Het is voor de 28-jarige Djokovic de eerste keer dat hij het toernooi in Doha op zijn naam schrijft. Nadal was er in 2014 de beste. In onderlinge ontmoetingen leidt de Serviër nu met 24-23.

Voor Djokovic was 2015 een uiterst succesvol jaar. Hij won onder meer de Australian Open, Wimbledon en de US Open en was ook de beste bij de ATP World Tour Finals.

Perfect

Djokovic kon alleen maar tevreden zijn over zijn winstpartij. "Mijn spel was bijna perfect. Vanaf het eerste moment kon ik iedere slag slaan die ik wilde. Ik ben heel tevreden met mijn spel."

De aanvoerder van de wereldranglijst bereidt zich nu voor op de Australian Open. De eerste Grand Slam van het jaar begint op 18 januari.

Tip de redactie