Robin Haase heeft woensdag niet voor een stunt kunnen zorgen in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Doha. Rafael Nadal was in Qatar een ruime maat te groot voor de Nederlander.

De als tweede geplaatste Spanjaard had iets meer dan een uur nodig om de partij op het centre court in twee sets te beslissen: 6-3 en 6-2.

Haase kon regelmatig best aardig meekomen met de voormalig nummer één van de wereld, maar de Spanjaard sprong stukken beter om met zijn kansen. Nadal brak direct de eerste servicegame van Haase en stond die break niet meer af.

Ook in het tweede bedrijf leverde Haase snel zijn service in. Dat overkwam hem in de zevende game nogmaals, waarna Nadal het karwei snel klaarde.

Haase trof Nadal één keer eerder in zijn loopbaan. In 2010 was de veertienvoudig Grand Slam-winnaar in vijf sets te sterk voor de Hagenaar in de tweede ronde van Wimbledon.

De 28-jarige Nederlander speelde in Qatar zijn eerste toernooi van 2016. In de eerste ronde was de nummer 66 van de wereld in drie sets te sterk voor de Rus Aslan Karatsev.

Djokovic

Novak Djokovic plaatste zich net als Nadal voor de kwartfinales. De Servische nummer één van de wereld klopte Fernando Verdasco in twee sets: 6-2 en 6-2.