Robin Haase neemt het woensdag in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Doha op tegen Rafael Nadal.

De Spanjaard ontdeed zich dinsdag in de eerste ronde na een moeizaam begin van zijn landgenoot Pablo Carreño Busta: 6-7 (5), 6-3, 6-1.

De nummer vijf van de wereldranglijst had exact twee uur nodig op het hardcourt in Qatar. Haase begon zijn jaar maandag al met winst tegen de Russische qualifier Aslan Karatsev (5-7, 6-0 en 7-5).

In de tweede ronde stuit de Hagenaar, de mondiale nummer 66, pas voor de tweede keer in zijn loopbaan op de 29-jarige Nadal. In 2010 won de Spanjaard in de tweede ronde van Wimbledon na vijf sets van de Nederlander.

Nadal legde in 2014 beslag op de titel en was vier jaar eerder verliezend finalist in Doha. Haase deed nog nooit eerder mee aan het hardcourttoernooi in Qatar.

Ferrer

De Spaanse titelverdediger David Ferrer, de nummer acht van de plaatsingslijst, ging in de eerste ronde verrassend onderuit tegen Illja Martsjenko uit Oekraïne. (6-7 (8), 6-3, 6-2).

Tomas Berdych, vorig jaar verliezend finalist, drong wel door tot de tweede ronde. De als derde geplaatste Tsjech was met 7-5 en 6-4 te sterk voor de Oekraïner Sergiy Stakhovsky.

Rojer

Jean-Julien Rojer was samen met Horia Tecau te sterk voor het Brits-Israëlische duo Colin Fleming/Jonathan Erlich: 7-6 (4) en 6-3. De Nederlander is met zijn Roemeense partner als eerste geplaatst in Doha.

Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof redden het niet tegen de Spanjaarden Feliciano Lopez en Marc Lopez: 7-6 (5), 6-4.