Robin Haase heeft zijn eerste partij van 2016 gewonnen. De Nederlander versloeg de Russische qualifier Aslan Karatsev in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Doha.

Haase was in drie sets te sterk: 5-7, 6-0 en 7-5. De zege van de nummer 66 van de wereld kwam met de nodige moeite tot stand in een partij die bijna tweeënhalf uur duurde.

In de eerste set brak de 28-jarige Haase zijn tegenstander op 3-3 en serveerde op 5-4 voor de set, maar Karatsev won vervolgens drie games op rij en won de set met 5-7.

Haase kende in de tweede set (6-1) geen problemen met de Rus en leek in de derde set via 4-1 en 5-2 op weg naar de zege, maar Karatsev kwam terug tot 5-5. Uiteindelijk won Haase alsnog met 7-5.

De Nederlander kan zich gaan opmaken voor een ontmoeting met Rafael Nadal als de Spanjaard, die in Qatar als tweede is geplaatst, zijn partij in de eerste ronde wint van zijn landgenoot Pablo Carreno Busta.

Djokovic

Ook Novak Djokovic begon het jaar in Doha met een zege. De Servische nummer één van de wereld had in de eerste ronde geen moeite met de Duitse qualifier Dustin Brown: 6-2 en 6-2. De partij duurde slechts iets meer dan 51 minuten.

Djokovic sloot het vorige seizoen af met de titel op de World Tour Finals. In 2015 speelde hij 88 partijen en verloor er daarvan slechts zes.