Kiki Bertens heeft zondag haar trainingsmaatje Richel Hogenkamp verslagen in de tweede kwalificatieronde voor het WTA-toernooi in Auckland.

De 24-jarige Westlandse versloeg Hogenkamp met 6-3 en 6-2.

Vorige maand stonden de twee beste tennissters van Nederland ook al tegenover elkaar in de finale van het NK. Hogenkamp won toen in drie sets van Bertens (3-6, 7-6 (5) en 6-4)​.

Bertens en Hogenkamp trekken sinds kort samen op, in gezelschap van coach Raemon Sluiter. Ze volgen de komende maanden hetzelfde programma.

Pikant genoeg moesten Bertens en Hogenkamp zondag in Auckland onderling uitmaken wie verder mocht richting het hoofdtoernooi. De Westlandse won en strijdt maandag met de 22-jarige Amerikaanse Lauren Davis, die 88e staat op de wereldranglijst, om een plek in het hoofdschema.

Australian Open

Later deze maand komen Bertens en Hogenkamp in actie bij de Australian Open. Bertens, die 104e staat op de wereldranglijst, staat in het hoofdschema van het eerste Grand Slam-toernooi van 2016.

Hogenkamp, de mondiale nummer 132, moet via de kwalificaties een plek in het hoofdtoernooi afdwingen. De Nederlands kampioene vervolgt haar voorbereiding in Hobart.