Serena Williams is al jaren de onbetwiste nummer één van de wereld, maar ze merkt dat er nog altijd ruimte is voor verbetering.

''Dat gevoel heb ik wel. Iedereen met wie ik samenwerk weet dat ook. Ik ben nu in ieder geval op de juiste weg'', zei ze vrijdag.

Williams won het afgelopen jaar de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon en verloor slechts drie keer. Ze werd echter geteisterd door pijntjes en lichte blessures heen. Bovendien laste ze na de US Open, waar ze in de halve finale werd uitgeschakeld, een rustperiode in.

Voor het komende jaar wil ze zich echter weer bewijzen, zonder al te veel druk op bijvoorbeeld het winnen van alle Grand Slam-toernooien in één jaar.

''Ik ga daar geen doel van maken. Daarvoor zou ik een goed jaar moeten draaien in het begin met winst op de Australian Open en in Parijs. Maar ik heb nog maar drie keer gewonnen in Frankrijk, dus dat wordt nog lastig."

Mijlpaal

Williams bereikte onlangs een mijlpaal door voor de 150e achtereenvolgende week de eerste plaats op de WTA-ranking te bezetten. Ze heeft een riante voorsprong op nummer twee Simona Halep.

Op de eeuwige ranglijst  moet de 34-jarige Amerikaanse alleen nog Steffi Graf en Martina Navratilova voor zich dulden. Graf was tussen 1987 en 1991 liefst 186 weken op rij lijstaanvoerster. Navratilova kwam begin jaren tachtig tot 156 weken.

In totaal heeft Williams nu 273 weken bovenaan gestaan. Ook daarin moet ze alleen nog in Graf (377) en Navratilova (332) haar meerdere erkennen.