De komende weken betekenen voor Lleyton Hewitt zijn laatste als proftennisser. De Australiër probeert daarin vooral zoveel mogelijk te genieten.

De voormalig nummer één van de wereld eindigt zijn carrière met een paar toernooien voor eigen publiek.

''Ook al heb ik nog maar een maand te gaan in het professionele circuit, ik ga nog steeds de baan op met de intentie om alles te geven en het publiek te vermaken'', aldus de 35-jarige Hewitt voorafgaand aan de Hopman Cup in Perth.

Hewitt kondigde eerder al aan om na de Australian Open, het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar in Melbourne, te stoppen. Hij wordt de nieuwe captain van het Davis Cup-team van Australië.

''Het speelt door je hoofd. Je probeert van alles wat je nu doet zoveel mogelijk te genieten. De sfeer in je op te nemen, de plaatsen te zien waar je bent. Maar op de baan blijf ik een strijder.''

Wildcard

Hewitt, voormalig nummer één van de wereld, bereikte in Melbourne in 2005 de finale (verlies tegen Marat Safin), maar wist het toernooi nooit op zijn naam te schrijven. Wel won hij Wimbledon en de US Open. Inmiddels is Hewitt afgezakt naar plaats 307 op de wereldranglijst.

De Australian Open begint op 18 januari. Hewitt kreeg van de organisatie een wildcard om mee te doen. Het wordt de twintigste keer op rij dat hij meedoet aan zijn thuistoernooi.